INGREDIENCIE:
Na 25 kúskov potrebujete:
- 125 g práškového cukru,
- 50 g mandľovej múky – veľmi najemno pomletých mandlí,
- 25 g nesladeného kakaa,
- 66 g bielok – teda z dvoch veľkých vajíčok, izbovej teploty,
- štipku soli,
- 75 g kryštálového cukru.
Na čokoládový krém:
- 120 g šľahačkovej smotany,
- 120 g horkej čokolády posekanej najemno,
- 1 polievkovú lyžicu zmäknutého masla (môžete vynechať),
- 1 čajovú lyžičku instantnej kávy (môžete vynechať).
Takto sa to podarí:
- Rúru predhrejte na 180°C.
- Pripravte si dva plechy vystlané papierom na pečenie – môžete si kúpiť alebo vyrobiť (narysovať pomocou ceruzky a okrúhlej makety) aj papier s predtlačenými kruhmi, ktoré vám pomôžu odhadnúť veľkosť makaróniek. Pripravte si aj cukrárske vrecko s hladkou špičkou širokou cca 12 mm.
- V kuchynskom robotovi meľte mandľovú múku, práškový cukor a kakao, kým si nie ste istý, že v sebe nemajú žiadne hrčky. Hotovú zmes preosejte do veľkej misky.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply