Napečte si na Vianoce pravé Francúzske čokoládové makarónky: Nikto im neodolá!

INGREDIENCIE:

Na 25 kúskov potrebujete:

  • 125 g práškového cukru,
  • 50 g mandľovej múky – veľmi najemno pomletých mandlí,
  • 25 g nesladeného kakaa,
  • 66 g bielok – teda z dvoch veľkých vajíčok, izbovej teploty,
  • štipku soli,
  • 75 g kryštálového cukru.

Na čokoládový krém:

  • 120 g šľahačkovej smotany,
  • 120 g horkej čokolády posekanej najemno,
  • 1 polievkovú lyžicu zmäknutého masla (môžete vynechať),
  • 1 čajovú lyžičku instantnej kávy (môžete vynechať).

Takto sa to podarí:

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Pripravte si dva plechy vystlané papierom na pečenie – môžete si kúpiť alebo vyrobiť (narysovať pomocou ceruzky a okrúhlej makety) aj papier s predtlačenými kruhmi, ktoré vám pomôžu odhadnúť veľkosť makaróniek. Pripravte si aj cukrárske vrecko s hladkou špičkou širokou cca 12 mm.
  3. V kuchynskom robotovi meľte mandľovú múku, práškový cukor a kakao, kým si nie ste istý, že v sebe nemajú žiadne hrčky. Hotovú zmes preosejte do veľkej misky.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*