- Pomocou mixéra vymiešajte bielka kým sa nezačnú dvíhať, potom pomaličky pridávajte kryštálový cukor určený na cesto. Po dvoch minútach by mali byť dokonale vymiešané.
- Do bielok jemne vmiešajte suché ingrediencie pomocou lopatky na natieranie krémov. Keď je cesto hladké a nie sú tam kúsky nerozmiešaného snehu z bielkov, nalejte ho do cukrárskeho vrecka – aby sa vám ľahšie pracovalo, môžete ho postaviť do vysokého pohára.
- Na papier na pečenie naneste kolieska cesta s priemerom približne 2,5 cm.
- Niekoľkokrát plechom pobúchajte po stole, aby ste sa zbavili všetkých vzduchových bubliniek. Potom nechajte makarónky na vzduchu asi 20 – 30 minút, kým sa na nich nevytvorí „koža“. Na dotyk by už nemali byť mokré.
- Potom ich pečte 10 – 15 minút. Po upečení ich nechajte úplne vychladnúť a potom ich oddeľte od papiera.
- Ganache si pripravíte tak, že v malom hrnci zohrejete smotanu a instantnú kávu (môžete ju vynechať). Keď smotana začne na okrajoch bublať, nalejte ju na kúsky čokolády. Po minúte krém rozmiešajte. Ak chcete, môžete pridať aj maslo. Pred použitím nechajte krém úplne vychladnúť.
- Nájdite makarónky, ktoré sa k sebe hodia tvarom aj veľkosťou. Naplňte ich krémom. Potom ich nechajte aspoň jeden deň odstáť, aby sa chute navzájom prepojili. Ak ich skladujete v chladničke, podávajte ich až keď sa zohrejú na izbovú teplotu.
1 2
Leave a Reply