Recept som našla na internete už asi pred piatimi rokmi a vyskúšala som ho, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady.
Navyše nemusíte variť a ani sa obávať trvanlivosti. Pokojne vám vydrží celý rok, samozrejme ak sa predtým nezje.
Ingrediencie:
2 kg paradajok
300 g cesnaku
50 g soli
Postup
Cesnak očistíme. Paradajky umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtky. Obe prísady pomelieme v mlynčeku na mäso a plníme do sterilizovaných pohárov.
Ja som si poháre a viečka vyvarila, ale ak nemáte čas, dá sa sterilizovať aj v mikrovlnke.
Poháre stačí uložiť na chladnejšie miesto v dome (ja ku skladom v komore).
Nemusíte sa obávať, že sa Vám skazí, cesnak a soľ sú skvelými konzervantmi a vydrží pokojne 12 mesiacov.
Ja mám dokonca aj staršie pohára a nič im nie je!
Leave a Reply