NEODOLATEĽNÝ čokoládový koláč s mascarpone krémom!

Postup:

  1. Rozšľahajte vajička s cukrom, pridajte mlieko a olej, dobre premiešajte. Zmiešajte múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto vymiešajte a vylejte na plech s s papierom na pečenie s rozmermi 20 x 25 cm. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Vyberte ho z plechu a nechajte ho úplne vychladnúť.
  2. Pripravte si čokoládový krém: šľahačkovú smotanu zahrejte, pridajte čokoládu a miešajte, kým sa neroztopí. Keď sa ochladí, dáme ho do chladničky. Nechajte stáť aspoň 2 hodiny a potom ho rozmrazte mixérom.
  3. Biely krém: Zahrejte smotanu spolu s bielou čokoládu, dobre premiešajte a vložte do chladničky na 2 hodiny. Následne za miešania pridajte pomaly mascarpone. Môžete pridať 2 lyžičky instantného kávového prášku alebo kapučínového prášku.
  4. Na vychladnuté cesto dajte najprv čokoládový krém a následne biely. Na vrch koláča rozpusťte čokoládu.

Koláč udržujte v chlade, prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*