Nepečená BANANITA na plechu – dezert, ktorý prekoná aj najdrahšie zákusky z cukrárne!

BUDEME POTREBOVAŤ:

300 g maslových sušienok
3 balíčky vanilkového pudingu
9 lyžíc kr. cukru
1 liter plnotučného mlieka
200 g masla
4 lyžice kyslej smotany
5 kusov banánov  podľa veľkosti formy
200 ml smotany na šľahanie

POSTUP:

1.
V malom množstve mlieka rozmiešame vanilkové pudingové prášky. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a na miernom ohni necháme cukor rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme mlieko s pudingovým prášok a klasicky uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme z tepla a do ešte horúceho primiešame maslo, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Miešaním ho rozpustíme, pridáme kyslú smotanu a premiešame.

2.
Potom pridáme sušienky, ktoré sme nalámali na menšie kúsky. Všetko dobre premiešame.

3.
Pripravíme si formy, boky vymastíme maslom, aby sa lepšie oddeľovali kúsky pri krájaní a na dno navrstvíme 1/3 pudingovej hmoty so sušienkami a uhladíme.

4.
Poukladáme na polovicu prekrojené banány, znova navrstvíme pudingový krém so sušienkami a uhladíme. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a necháme v chladničke stuhnúť.

5.
Pri podávaní môžete vrch ozdobiť karamelovým sirupom – ja som použila klasický sirup z tuby, ktorý je možné zakúpiť v každom obchode.

Pokračovanie >

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*