
Najčokoládovejšia torta, akú som kedy videla! Veľkou výhodou je to, že torta sa nepečie a teda v nej, okrem iného, nie je ani múka a je bezlepková. Je veľmi hutná, ale vďaka smotane aj príjemne nadýchaná.
Ingrediencie:
250 g horkej čokolády
2 lyžice cukrového golden sirupu (k zohnaniu vo väčších supermarketoch alebo v zahraničných potravinách)
560 ml smotany na šľahanie
4 lyžičky instantnej kávy
1 lyžička mletej škorice
kakao na dozdobenie
Postup
1
Čokoládu nalámte na kúsky a spoločne s golden sirupom a štvrtinou množstva smotany ju vložte do teplovzdornej misy a rozpustite nad parou. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
2
Formu vyložíme papierom na pečenie (i na bokoch).
3
Zvyšok smotany vlejte do veľkej misy a prisypte škoricu a kávu. Vyšľahajte do smotany, ale len ľahko, nie úplne do tuha.
4
Vychladnú čokoládu vlejte do smotany a postupne vmiešajte tak, aby vznikla nadýchaná hladká zmes.
5
Zmes vlejte do pripravenej formy a uhlaďte vršok. Vložte tortu do chladničky a nechajte minimálne hodinu tuhnúť, ideálne cez noc.
6
Zložte okraje formy a odlúpnite papier na pečenie. Potom tortu preklopte na servírovací tanier, odlúpnite spodný papier a posypte kakaom.
Leave a Reply