POSTUP
1
Na korpus zmiešame podrvené sušienky s rozpusteným maslom a melasou. Zmesou vystelieme dno tortovej formy o priemere 26 cm. Korpus vložíme do chladničky, na dobu kým si pripravíme krém.
2
Prípravu krému začneme rozpustením čokolády nad vodným kúpeľom. Tekutú čokoládu odložíme bokom a necháme vychladnúť.
3
Medzitým si v menšej miske necháme napučať nalámané plátky želatíny.
4
Do väčšej misy postupne pridávame a šľaháme tvaroh, cukor, vychladnutú čokoládu, melasu, vanilkový extrakt a kyslú smotanu.
5
V zvlášť mise vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku.
6
Želatínu vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame trochu šľahačky. Potom želatínu vmiešame do zvyšnej šľahačky a šľahačku dobre zamiešame do čokoládového krému.
7
Krém nalejeme na vychladený korpus a necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
Leave a Reply