Nepečená Termix torta: Svieži nepečený dezert, inšpirovaný známou tvarohovou pochúťkou, si okamžite zamiluje celá rodina.

POSTUP

1

Na korpus zmiešame podrvené sušienky s rozpusteným maslom a melasou. Zmesou vystelieme dno tortovej formy o priemere 26 cm. Korpus vložíme do chladničky, na dobu kým si pripravíme krém.

2

Prípravu krému začneme rozpustením čokolády nad vodným kúpeľom. Tekutú čokoládu odložíme bokom a necháme vychladnúť.

3

Medzitým si v menšej miske necháme napučať nalámané plátky želatíny.

4

Do väčšej misy postupne pridávame a šľaháme tvaroh, cukor, vychladnutú čokoládu, melasu, vanilkový extrakt a kyslú smotanu.

5

V zvlášť mise vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku.

6

Želatínu vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame trochu šľahačky. Potom želatínu vmiešame do zvyšnej šľahačky a šľahačku dobre zamiešame do čokoládového krému.

7

Krém nalejeme na vychladený korpus a necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*