Postup:
Na plech si poukladáme keksíky a na tie navrstvíme jahody. Ak ste použili jahody zavárané, keksíky môžete pokojne trochu poliať sladkou šťavou. Medzitým si pripravíme čokoládovú plnku. Želatínu si pripravíme klasicky podľa návodu spolu s vodou. Smotanu vyšľaháme do tuha. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a teplú želatínu zašľaháme ešte do teplej čokolády. Nič z toho sa nesmie variť, musí to byť len zohriate. K čokoláde primiešame aj kyslú smotanu, cukor a na záver zmiešame so šľahačkou.
Takúto plnku navrstvíme na keksíky a jahody, pokojne urobte aj viac vrstiev, kreativite sa medze nekladú. Na vrch ešte ozdobíme, ja napríklad aj postrúham horkú čokoládu na strúhadle alebo dozdobím jahôdkami alebo šľahačkou. Vložíme do chladničky a necháme na noc stuhnúť. Dobrú chuť.
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!
Leave a Reply