Príprava:
Vyložte zapekaciu misu papierom na pečení.Ve veľkom hrnci zmiešajte maslo, hnedý cukor a vanilkový extrakt. Zahrejte na nízkej teplote, až sa maslo roztaví a cukor sa rozpustí.
Pridajte ovos, škoricu a soľ. Varte a miešajte neustále po dobu 4 až 5 minút. Do pripravenej misky nalejte polovicu ovsenej zmesi. Rozložte zmes rovnomerne a zatlačte nadol.
Zmiešajte čokoládu a arašidové maslo. Ohrievajte zmes v mikrovlnnej rúre v niekoľkých krokoch po 40 sekundách a miešajte medzi každým ohrievaním, kým sa neroztopí a nebudú plne spojené.
Nalejte ⅘ čokoládovu zmes do misy cez lisovaný ovos a odložte asi ¼ šálky na ozdobu. Pokryte zvyšným ovsom a ozdobte zvyškom čokolády.
Nechajte stuhnúť v chladničke 4 hodiny a podávajte.
Zdroj: tiphero.com
Leave a Reply