POSTUP
- Do misky nadrvte sušienky. Olúpte jablká a zbavte ich jadrovníkov. Nakrájajte ich na plátky. Zahrievaním nechajte skaramelizovať cukor a pridajte doň citrónovú šťavu. Ešte chvíľu túto skaramelizovanú zmes zahrievajte a potom odstavte z plameňa. Potom pridajte škoricu. Túto zmes zmiešajte so sušienkami. Vznikne Vám cesto. Tento sušienkový korpus vtlačte na dno tortovej formy.
- Potom klasickým spôsobom uvarte puding. V horúcom mlieku s cukrom teda rozmiešajte pudingovú zmes.
- Puding z ½ nalejte na sušienkový korpus. Na puding poukladáme plátky jabĺk. Jablká prelejeme zvyšnou polovicou pudingu.
- Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do šľahačky. Touto šľahačkou ozdobíme samotný vrch dezertu. Na úplný záver na šľahačku nastrúhame čokoládu. Dezert dáme vychladiť do chladničky.
Zdieľajte tento super recept na nepečený dezert aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
zdroj: kektes.com
Leave a Reply