Ingrediencie:
- 30 dkg vanilkových sušienok
- 10 dkg masla
- 3 lyžice smotany na šľahanie
Na krém:
- 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
- 4 polievkové lyžice cukru
- 4 dl mlieka
- 50 dkg kravského tvarohu
- Vyškrabte vnútro 1 vanilkového struku
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 dl šľahačkovej smotany
- nastrúhaná kôra z polovice citróna
Na vrch:
- 20 dkg zaváraných čerešní bez kôstok
- 2 vrecká červeného tortového želé
- 1 dl čerešňovej šťavy
- 1 polievková lyžica práškového cukru
Príprava:
- Sušienky rozdrvíme a dáme do misy spolu s maslom a smotanou, potom ich spolu rozmixujeme kuchynským robotom. Keď je to hotové, uhladíme zmes do zapekacej misy.
- Puding uvaríme s cukrom a mliekom, potom ho ochladíme. Smotanu vyšľaháme a zmiešame s tvarohom, vnútrom vanilkového struku, práškovým cukrom a citrónovou kôrou.
- Keď puding vychladne, dobre ho premiešame s tvarohovým krémom a poukladáme na sušienkový základ. Čerešne prelejeme do sitka a scedíme, potom rovnomerne umiestnime na krém.
- Tortové želé pripravíme podľa návodu. Namiesto časti vody do nej vmiešame čerešňovú šťavu, bude mať tak krajšiu farbu a natrieme ňou ovocie. Koláč nechajte vychladiť a potom ju nakrájajte.
Leave a Reply