Neprekonateľný domáci Parížsky šalát podľa tradičnej receptúry.

Parížsky šalát, receptúra ​​50160. Parížsky šalát podľa pôvodnej receptúry nebol nazvaný po francúzskej metropole. Označenie pre výrobu a predaj niesol po hlavnej použitej zložke – parížskej saláme. Tá sa po zrušení potravinárskych noriem v začiatku 90. rokov moc nevyrába. Ak sa nám však podarí objaviť parížsku salámu alebo inú chuťovo podobnú, vyrobiť parížsky šalát už je ľahké. Stačí sa držať pôvodnej receptúry, ktorú ponúkame.

Čo je potreba:

Na pol kilogramu parížskeho šalátu:

200 g parížskej salámy
90 g sladkokyslých uhoriek
30 g sterilizovaného hrášku
13 g cibule
150 g základnej majonézy
5 g krupicový cukor
5 g soľ
10 g plnotučná horčica
2,5 g ocot (jedna čajová lyžička)
4 g worcesterskej omáčka
mleté ​​čierne korenie (0,25 = na špičku noža)

Parížsky šalát mali ho v obľube študenti, vojaci, chlapi v jedálňach – proste tí, ktorí sa potrebovali pri desiate viac najesť, ale moc neutratiť. Parížsky šalát bol výdatný. Bolo v ňom veľa salámy, tak sa k nemu zjedlo viac pečiva. Nebol drahý, oproti iným ho zlacnelo práve použitie parížskej salámy.

Ak sme splnili kľúčovú úlohu a zohnali sme parížsku salámu, môžeme sa pustiť do prípravy.

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*