Salámu a uhorky ručne nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kocky. Aby nebola štipľavá a horká, dáme ju do sitka a prelejeme vriacou vodou. Nakrájané suroviny a odvážený hrášok dáme do misy.
Pre spojenie je v parížskom šaláte použitá majonéza. Podľa rozpočtu na pol kilogramu ju budeme potrebovať 150 gramov. Zvážime dva žĺtky z malých vajec alebo jeden z veľkého vajca. Váhu odrátame od 150 – vyjde nám potrebné množstvo oleja (odlejeme do nádobky). Žĺtok šľaháme a olej pomaly prilievame, majonéza z toho množstva bezpečne zhustne.
Hotový parížsky šalát uložíme do chladničky. Niekoľko hodín ho necháme odpočívať. Parížsky šalát podávame s pečivom napríklad k večeri. Alebo ho môžeme použiť pri zhotovovaní obložených chlebíčkov, zdobených plnených vajec a iných výrobkov studenej kuchyne.
Zdroj: jaktak.cz
Leave a Reply