Fantastický medový rez – naozaj luxusný a bez postupu váľania cesta. Takto pripravíte aj obľúbenú Marlenku.
Potrebujeme:
(na plech 25 × 35 cm)
25 dkg masla alebo margarínu
3 ks medu
30 dkg kr. cukru
3 vajcia
40 dkg hl. múky
1 lyžička prášku do pečiva
asi 1,5 až 2 dl mlieka
Krém:
1 l mlieka
12 lyžíc krupice
8 lyžíc cukru
2 dl smotany na šľahanie
marhuľový lekvár
Glazúra:
15 dkg čokolády
1,5 dl smotany na šľahanie
Postup:
- Rúru nastavte na 180 stupňov. Maslo, cukor a med sa zmiešajú nad parou. Ak je všetko rozpustené a zmiešané, pridajte vajíčka a dobre premiešajte. Pridajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a dobre vyšľahajte ručným šľahačom.
- Ak je hmota veľmi hustá a ťažko sa mieša, pridajte mlieko. Vyložte plech s papierom na pečenie a navrstvite neho 1/4 cesta – stačí naliať, potom pečte asi 10 minút. Odstráňte cesto a upečte tak ďalšie tri. Na krém uvaríme puding z mlieka, krupice a cukru, keď vychladne, vešleháme doň šľahačku.
Skladanie:
Krém rozdelíme na dve časti, prvá plát cesta, 1/2 krému, cesto, džem, cesto, krém a nakoniec opäť cesto. Na polevu rozpustíme čokoládu v smotane a nalejeme na povrch. Necháme stuhnúť v chlade (môžete aj cez noc) a môžeme krájať.
Zdieľajte recept aj na Facebooku!
Leave a Reply