Neprekonateľný ,,Oblíž prst” – vyskúšajte túto rýchlu fantastickú verziu BEZ PEČENIA!

Milujem klasický zákusok oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie. Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech. Bol preč za 5 minút!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

500 g gaštanového pyré

10 ml rumovej arómy

50 g masla

Na krém:

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

200 ml masla alebo margarínu

100 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. stužovač do šľahačky

Postup:

Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a rozpusteným maslom. Vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme do papierom vyloženej formy.

Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, necháme vychaldnuť a potom do neho po lyžičkách vmiešame maslo vyšľahané s cukrom.

Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Na cesto navrstvíme pudingový krém, na neho šľahačku a čokoládu nastrúhanú na drobné hoblinky.

Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))

zdroj: woman.tiscali.cz

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*