Netradičný recept na PEČENÉ ZEMIAKY, ktorý musíte vyskúšať!

Postup:
1)
 Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme celé aj so šupkou uvariť do osolenej vody do zmäknutia. Potom vodu zlejeme a dáme vychladnúť.

2) Pripravíme si marinádu – Zmiešame v miske sójovú omáčku, med, horčicu, sušené bylinky, pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soli nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná a ešte sme si uvarili zemiaky v osolenej vode.

3) Potom si uvarené zemiaky aj so šupkou nakrájame na plátky a dáme do misky k marináde a necháme odstáť, aby sa nám marináda spojila so zemiakmi.

4) Plech si vymastíme trochou oleja alebo dáme papier na pečenie a zemiaky budeme piecť na 200 stupňov do zlatista.

5) Pečené zemiaky, môžeme konzumovať ako samostatný pokrm s domácou tatarkou alebo ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*