
Hotové šialenstvo v ústach. Pudingová dobrota s luxusné čokoládovou polevou. Pritom nenáročný na prípravu – zvládnu ho aj začínajúce pekárky.
Suroviny
Cesto:
2 šálky cukru
4 ks vajec
2,5 šálky hladkej múky
1 šálka mlieka
3/4 šálky rastlinného oleja
2 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička vanilky
Náplň:
2 bal.vanilkový puding
700 ml mlieko
Poleva:
230 g čokoláda
1 šálka smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom a rastlinným olejom. Pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 23 x 33 cm. Plech sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou (môžete použiť aj papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata. Upečené cesto vyberieme, druhou stranou varešky urobíme dierky a necháme vychladnúť.
Pokračovanie na druhej strane >
Leave a Reply