Vždy, keď idem robiť kysnuté cesto, snažím sa svoj overený recept niečím ozvláštniť a ešte ho tak trochu vylepšiť. V jednu peknú nedeľu som však narazila na tento recept, o ktorý by som sa s vami rada podelila.
Výsledkom boli nadýchané, jemné a neuveriteľne lahodné buchtičky , ktoré si môžete naplniť džemom podľa vlastnej chuti. Ja mám najradšej marhuľový, preto boli marhuľové.
Budete potrebovať:
50 gramov čerstvého droždia, ale vhodné je aj sušené droždie
300 ml teplého mlieka
4 lyžice cukru
800 gramov hladkej múky
2 vajíčka
100 ml rastlinného oleja
trochu vlažnej vody (ak je potrebné)
štipka soli
Postup:
V teplom mlieku rozmiešame droždie a pridajte asi 6 lyžíc múky. Cesto dobre premiešajte a nechajte vykysnúť asi 30 minút na teplom mieste.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply