Objavila som ten najlepší recept na kysnuté cesto. Buchty vďaka nemu chutia ako práve vybrané z rúry aj niekoľko dní!

Vždy, keď idem robiť kysnuté cesto, snažím sa svoj overený recept niečím ozvláštniť a ešte ho tak trochu vylepšiť. V jednu peknú nedeľu som však narazila na tento recept, o ktorý by som sa s vami rada podelila.

Výsledkom boli nadýchané, jemné a neuveriteľne lahodné buchtičky , ktoré si môžete naplniť džemom podľa vlastnej chuti. Ja mám najradšej marhuľový, preto boli marhuľové.

Budete potrebovať:

50 gramov čerstvého droždia, ale vhodné je aj sušené droždie

300 ml teplého mlieka

4 lyžice cukru

800 gramov hladkej múky

2 vajíčka

100 ml rastlinného oleja

trochu vlažnej vody (ak je potrebné)

štipka soli

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame droždie a pridajte asi 6 lyžíc múky. Cesto dobre premiešajte a nechajte vykysnúť asi 30 minút na teplom mieste.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*