Objavila som ten najlepší recept na kysnuté cesto. Buchty vďaka nemu chutia ako práve vybrané z rúry aj niekoľko dní!

Vajíčka izbovej teploty rozmiešajte so štipkou soli a postupne ich pridávajte do vykysnutého cesta.

Pridajte zvyšok múky a olej, prípadne vlažnú vodu, pokiaľ to je nevyhnutné a cesto treba miesiť tak, že sa nakoniec nebude lepiť na prsty. Nechajte ho vykysnúť ešte polhodinu.

Pracovnú dosku si potrite olejom, nie múkou a vytvarujte si menšie kôpky z cesta. Nemusí mať žiadny presný tvar, stačí ak ich umiestnite asi 2 až 3 centimetre od seba. Plech alebo pracovnú dosku prekryte utierkou a nechajte ešte 15 ďalších minút kysnúť. Počas čakania si môžete pripraviť rôzne náplne, či už orechovú makovú, čokoládovú, vanilkovú, pudingovú alebo lekvárové.

To, ako budete postupovať ďalej, sa odvíja od zvoleného spôsobu prípravy. Buchty môžete piecť v rúre, ale aj smažiť na oleji, podobne ako šišky.

Ja som buchty upiekla v rúre na 180 stupňov a piekli sa približne 30 minút. Dobrú chuť.

Môžem povedať, že takéto fajnové buchtičky rovno z rúry som už dlho nejedla a tento recept ocenila aj moja rodina . Druhý deň boli buchtičky rovnako dobré ako po dopečení, čo je určite výhoda. Vyskúšajte tento skvelý recept aj vy a podeľte sa o neho aj so svojimi priateľkami.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*