Obrátený jablkový krémeš: Keď máme jablká, tento koláč nesmie chýbať – doma sa ho nevieme dojesť!

Postup:

Bielky vyšľaháme na sneh, jedno po druhom primiešame za stáleho šľahanie žĺtky a potom pri nízkych otáčkach aj zvyšné sypké prísady.

Plech vystelieme papierom na pečenie a uložíme naň husto vedľa seba nakrájané plátky jabĺk. Na jablká navrstvíme cesto (plech 39×22 cm) a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30 minút.

Pudingy rozmiešame vo vode, pridáme aj časť cukru a uvaríme hustú hmotu. Do výslednej vychladnutej hmoty opatrne všľaháme aj sneh z bielkov (sneh vyšľaháme s časťou cukru).

Upečené cesto vyberieme z rúry a obrátime naopak tak, aby jablká boli hore. Natrieme krémom a nakoniec vyšľahanou šľahačkou. Necháme vychladiť a podávame.

Tip: ak chcete zužitkovať aj žĺtky, odporúčam zašľahať ich do horúceho pudingu a po vychaldnutí vmiešame sneh z bielkov.

Prajeme vám dobrú chuť! 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*