Ostali vám staršie rohlíky? Urobte si túto neodolateľnú MAKOVÚ GUBU s vtáčim mliekom na vrchu.

Inštrukcie

Príprava makovej guby: Do teplého mlieka vmiešame rozpustený margarín, žĺtky, cukor, hrozienka, citrónovú kôru a mak a nalejeme na nakrájané rožky. Všetko dôkladne zmiešame a necháme odstáť niekoľko minút, aby rožky nasali mlieko. Všetku hmotu natlačíme na vymastený plech a na 170- 180 stupňov Celzia pečieme asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

Príprava krému: Z pudingového prášku, mlieka, cukrov a žĺtkov uvaríme hustý puding, necháme vychladnú. Vychladnutý puding vymiešame s mäkkým margarínom.

Príprava peny: Z vaječných bielkov a cukru nad parou vymiešame tvrdý sneh.

Dokončenie: Vychladnutú makovú gubu natrieme s pudingovým krémom, potom natrieme sneh. Dáme do chladničky na niekoľko hodín a nakrájame.

zdroj: receptekaz.com

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*