Parádne karamelové kocky – sú také výborné, že u nás nikdy dlho na stole nevydržia.

Postup cesto 2: Bielky sľaháme nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastný papier a pomaly sušíme v mierne vyhriatej polootvorenej rúre.

Plnka:

Kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kým sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame žĺtky , zlatý klas a vylejeme do karamelu a uvaríme hustú kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este krátko vyšľaháme

Cesto číslo 1 si prerežeme po celej dĺžke a vzniknú nám tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dáme na to snehové cesto, na ktoré natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odložíme na vrch koláča ) a dáme druhé cesto, ktoré sme si rozrezali a natrieme tym zvyškom čo sme si nechali . Kto chce môze na vrch postrúhať čokoládu . Ja som nedávala a samozrejme dať do chladnicky na pár hodín.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*