Pečené hranolky za 15 minút: Lepšie ste ešte nemali! Bez oleja!

  • Veľa ľudí miluje hranolky. Často je však tomuto pokrmu vytýkané to veľké množstvo oleja, v ktorom sa hranolky pripravujú. Preto si dnes ukážeme, ako si hranolky dopriať bez výčitiek a hlavne pripravené bez oleja.
  • Hlavne ich tiež môžete dopĺňať o rôzne korenia, ktoré sú presne podľa Vášho gusta.

Ingrediencie:

  • 7 väčších zemiakov
  • 2 bielky
  • soľ
  • mletá sladká paprika
  • korenie

Postup:

  1. Zemiaky olúpte a umyte. Pokrájajte na tenké prúžky.
  2. Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Do snehu potom pridajte všetky korenia. Zemiaky potom dajte do veľkej misy a zalejte ochuteným snehom. Dobre premiešajte a dbajte na to, aby bol každý prúžok spojený s bielkovým snehom.
  3. Plech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite naň hranolky. Pečte na 200 stupňov. Hranolky by mali byť upečené krásne dozlatista. Počas pečenia ich môžete prehádzať, aby všetky boli upečené rovnomerne.

Zdieľajte tento super recept na najlepšie domáce hranolky aj s vašimi priateľmi! Určite sa potešia!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*