Výborné ako príloha, ale aj ako perfektná a zdravá večera. Môj manžel nemá červenú repu rád, ale keď som ju pripravila takto, zjedol jej celý plech.
Ingrediencie:
- ½ kg malej červenej repy
- 1 väčšiu hlávku cesnaku
- Soľ, majoránku, korenie (prípadne aj iné korenie či bylinky)
- 6 lyžíc olivového oleja
- 3 lyžice balsamico octu
Postup:
Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Zapekaciu misu vyložíme alobalom – mal by pokrývať steny misky. Na alobal uložíme kúsky repy, neolúpané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, korením, bylinkami a nakoniec pokvapkáme tekutými prísadami.
Teraz prichádza najdôležitejšia časť, zabalenie. Na vrch repy položíme ďalší kúsok alobalu a prečnievajúce konce alobalu na stenách misy zahneme, čím vytvoríme akýsi uzavretý, tesný balíček, vnútri ktorého je repa so všetkými prísadami a nevytečie z neho šťava.
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 60-90 minút (všetko závisí na veľkosti repy musí byť mäkká).
Leave a Reply