Poriadna kapustnica našich babičiek – keď ju ochutnáte, inak ju už robiť nebudete.

Robíme ju už roky a stále sa jej nemôžeme nabažiť. Najväčším problémom je dostať sa cez ňu aj k iným slávnostným chodom!

Ingrediencie:

3 l vody
1 kg kyslej kapusty – nakrájanej na drobnejšie
2- 3 cibule
500 g údenej krkovičky
350 g bravčového pliecka
1 lyžičku korenia celého
4 kusy nového korenia celého
2 zrnká borievky
2 ks bôbkového listu
1 lyžičku mletého čierneho korenia
2 lyžičky mletej rasce
1 lyžičku červenej papriky
35 g sušených húb
6 sušených sliviek
6 strúčikov cesnaku
Olej alebo masť

Ďalej budeme potrebovať:

2 väčšie zemiaky
100 g údenej slaniny
300 g klobásy (aj pálivejšiej, ak máte radi)
500 ml kyslej smotany

Postup prípravy nájdete na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*