Postup:
Do väčšieho hrnca nalejeme 3 litre vody a všetky koreniny okrem papriky a sušených húb. Dáme variť a asi po 30 minútach pridáme aj kyslú kapustu. Takto necháme prikryté variť ďalšiu hodinu, následne pridáme nakrájanú krkovičku.
Na samostatnej panvici si na oleji alebo masti speníme cibuľku, pridáme bravčové pliecko, papriku, prelisovaný cesnak a dusíme pár minút. Následne pridáme celú zmes do hrnca a do kapustnice už hodíme aj sušené slivky. Opäť necháme variť asi hodinu.
Slaninu si nakrájame na kocky a vyškvaríme v hrnci. Tuk si môžeme odložiť na neskôr. Prípadne si na tuku môžeme speniť ešte jednu cibuľku a pridať ju do kapustnice. Škvarky pridáme do kapustnice. Všetko necháme ešte chvíľu spolu povariť, zložíme z plameňa a necháme stáť 24 hodín.
Na druhý deň privedieme odležanú kapustnicu opäť do varu a pridáme aj nakrájanú klobásu a nastrúhané zemiaky.
Necháme povariť asi 30 minút, potom pridáme kyslú smotanu, premiešame, necháme ešte pár minút na plameni, zložíme a naša kapustnica je hotová. Čím dlhšie ju necháte odležať, tým chutnejšia bude!
Ak chcete, aby bola kapustnica redšia, pridajte viac vody.
Želáme vám dobrú chuť!
Leave a Reply