Postup:
V miske rozšľaháme 1 vajce s jogurtom, soľou, cukrom a olejom.
2 šálky múky a jedlú sódu pridáme do tekutej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta postupne zapracujeme aj zvyšnú múku. Cesto necháme 10 minút odpočívať prikryté utierkou.
Cesto rozdelíme na 9 častí a každú rozvaľkáme do tvaru okrúhlej placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň – strúhaný syr zmiešaný s pretlačeným cesnakom a bylinkami- zavinieme a opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky.
Opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým povrch nie je zlatistý (podobne ako lokše).
Potrieme cesnakom a môžeme podávať. Vynikajúco chutia s kyslou smotanou, alebo maslom. Vychutnajte si tú skvelú chuť.
zdroj : foodclub-ru.livejournal.com
Leave a Reply