Používate v kuchyni kôpor? Ak nie naozaj by ste mali začať! Je to SKUTOČNÝ ZÁZRAK!

Je jednou z najzdravších surovín, aké môžeme v kuchyni používať. V starom Ríme a v Grécku bol svojho času považovaný za prejav náklonnosti. Kôpor má špecifickú vôňu a chuť. Jeho využitie je však všestranné. Je skvelým pomocníkom pri varení aj pri posilnení zdravia.

Na prvý pohľad vyzerá ako burina, no v skutočnosti to je voňavá a zdravá rastlina, ktorá sa používa ako korenie, ale aj ako liečivá bylinka.

Kôpor má u väčšiny ľudí zlú reputáciu ešte z čias návštev školskej jedálne. Nevedno prečo, no väčšinou si ho spájame s takzvanou „kôprovkou“, teda kôprovou omáčkou, ktorá sa podávala väčšinou s hovädzím mäsom. Pravdou je, že to v školských jedálňach často nechutilo vábne a ešte menej vábne sa žulo. Možno aj to je dôvod, prečo sa nám kôpor spája viac s negatívnymi spomienkami než s pozitívnymi.

Láska z minulosti

My sme sa však jeho reputáciu rozhodli napraviť. Napriek tomu, že neexistuje nič lepšie ako kôprovo-chrenová omáčka s kvalitným hovädzím a domácou knedľou, ostáva pravidlom „koľko ľudí, toľko chutí“. Niekomu kôprová omáčka chutí, inému nie, no kôpor samotný sa dá používať aj v iných jedlách. A je pre naše zdravie veľmi prospešný.

Pokračovanie článku na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*