Postup:
Jablká ošúpeme, nastrúhame, ochutíme škoricou, cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou, všetko rozložíme na plech s papierom na pečenie.
Vyšľaháme piškótové cesto, žĺtky s cukrom, pridáme i olej a vodu (pridávajte po lyžičkách, cesto by malo mať konzistenciu ako cesto na klasickú piškótu), múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov (primiešame ručne a po častiach).
Cesto vylejeme na jablká, dáme piecť na 175 stupňov. Dávajte pozor, cesto sa upečie naozaj rýchlo (17-20 min).
Po upečení a vychladnutí prevrátime na druhú stranu. Z mlieka, cukru a puding. práškov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme trochu vychladnúť, potom vymiešame spolu s tvarohom a jednou kyslou smotanou. Natrieme na obrátený koláč, necháme stuhnúť a medzitým si pripravíme polevu.
Nad parou rozpustíme čokoládu a primiešame k nej druhú kyslú smotanu. Hneď natrieme na krém a môžeme krájať koláčik.
Koláčik by mal odstáť v chladničke, aby stuhol, bude sa Vám lepšie krájať.
Dobrú chuť!
Leave a Reply