Pripravte si chutný dezert, po ktorom nepriberiete ani gram. Je zdravý a môžete ho jesť koľko chcete bez výčitiek!

Postup:

Najprv zmiešajte v mise sypké ingrediencie: mak, kokos, prášok do pečiva a škoricu.

V druhej mise si vyšľahajte vajíčka s cukrom a pomaly prilievajte vodu. Nastrúhajte si jablká a pridajte ich k našľahaným vajciam. Nakoniec už len pridajte sypkú zmes (mak, kokos, prášok do pečiva, škoricu).

Všetko dôkladne zmiešajte, aby vám vzniklo jednotné cesto bez hrudiek.

Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo vymazejte maslom / olejom a vysypte ovsenými vločkami.

Cesto potom rovnomerne rozlejte / navrstvite na plech.

Hustotu cesta upravujte buď vodou alebo kokosom.

Rúru si predhrejte na 170 stupňov a pečte približne 30-40 minút – kontrolujte špajľou.

A máme hotovo!

Teraz už stačí len vybrať z rúry a nechať vychladnúť – potom môžete podávať s kyslou smotanou alebo len tak ku káve.

Tento koláč si naozaj zamilujete a až vás omrzí verzia s jablkami, môžete jablká nahradiť banánom alebo napríklad aj hruškami alebo iným ovocím a uvidíte, že koláč bude tiež skvelý!

Želáme vám dobrú chuť!

VIDEO RECEPT >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*