Postup:
1. ½ mlieka zohrejeme, pridáme rozdrvené droždie a 1 lyžicu cukru. Počkáme až vyjde kvások.
2. Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme soľ, zvyšný cukor, žĺtky, maslo, mlieko a kvások. Premiešame a vypracujeme hladké, vláčne cesto.
3. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto premiestnime, opäť prikryjeme a necháme ešte približne pol hodinku – až hodinku kysnúť.
4. Vykysnuté cesto prehodíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 cm. Z cesta pomocou pohára vykrajujeme kruhy, ktoré prehodíme na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Do každého kúsku urobíme menšiu jamku – môžeme na to použiť varechu alebo lyžičku.
6. Prikryjeme utierkou a kým sa zahreje rúra, necháme ešte kysnúť (približne 20 minút).
7. Pečieme pri teplote 190 stupňov kým povrch šišiek nie je zlatistý.
8. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a do otvoru dáme marmeládu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply