Prudko návykové banánové rezy: Úžasný zákusok s neodolateľným krémom…

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:

5 vajec

5 PL krupicového cukru

štipka soli

7 PL polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

3 PL oleja

4 PL horúcej vody

2 PL kakaa

Krém:

2 nátierkové maslá (po 200 g)

1 tvaroh vaničkový (250 g)

250 ml smotany na šľahanie 33%

3 vanilkové cukry

2 – 3 PL práškového cukru

Ďalej:

5 banánov

veľké balenie detských piškót

250 ml uvarenej silnejšej kávy

100 g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme sneh z 5 bielkov, 5 lyžíc cukru krupica a so štipkou soli. Pridávame k tomu postupne za stáleho šľahania (na najnižší stupeň) 5 žĺtkov, 4 lyžice horúcej vody a 3 lyžice oleja, nakoniec 7 lyžíc polohrubej múky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymastenom a vysypanom plechu 30 x 40 cm pečieme na 180 ° C 15 – 20 minút.

Krém: Ušľaháme šľahačku. Nátierkové maslá s cukrami a tvarohom dôkladne vyšľaháme, až zmes nadobudne a ručne jemne vmiešame ušľahanú šľahačku.

Na upečený a vychladnutý korpus natrieme tretinu krému, rozložíme kolieska banánov tesne vedľa seba, natrieme druhú tretinu krému. Uvaríme hrnček silnej kávy a necháme vychladnúť. Do kávy namáčame piškóty a uložíme vedľa seba na krém. Hore rozotrieme zvyšok krému a posypeme strúhanou čokoládou.

Poznámka: Pretože niektorým z vás nestačil krém, upiekla som dnes rezy znovu a recept som spresnila. Množstvo surovín je rovnaké, len som si uvedomila, že niektoré možno kúpi nátierkové maslo v menšom balení (150 g) alebo šľahačku v tégliku (200 ml), alebo len zamieša namiesto vyšľahania. Niekto je zvyknutý mazať silnú vrstvu. Krému je naozaj len tak presne na namazanie tenkých vrstiev. Tiež ak niekto dáva banány a piškóty ďalej od seba, musí potom medzi nich namazať krému viac. V tom prípade pokojne natrite na piškótu marmeládu a krém potom len v 2 vrstvách. Ale chuťovo je na zákusku krému až až.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*