Postup:
Ideálne je pracovať s hotovým karamelovým salkom, ale ak nemáte, vyrobíte si ho sami z obyčajného Salka. Celú neotvorenú konzervu Salka dáme do vody a cca 2 hodiny varíme (vodu dolievame, aby bola plechovka stále pri vare pod vodou), v tej istej vode potom necháme vychladnúť. Vychladnuté Salko otvoríme a vyšľaháme s maslom a tvarohom.
Piškótu: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridávame po lyžiciach vodu. Potom vmiešame múku, nakoniec sneh z bielkov. Všetko opatrne premiešame a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech či na papier na pečenie a upečieme. Prípadne môžete použiť svoj obľúbený recept na korpus.
Vychladnutý korpus potrieme marmeládou a uložíme naň piškóty, ktoré sme namočené vo vode s rumom (1: 1) alebo v káve. Potom potrieme karamelovým krémom a polejeme čokoládovou polevou. Pokiaľ chcete mať povrch dvojfarebný ako ja, tak ešte vidličkou robíme vlny až do krému, aby sa to prepojilo.
Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme hodovať.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: Minibazar
Leave a Reply