Punčový metrový rez! Nepoznám nikoho, kto by ho nemal rád…

Je to populárny dezert, ktorý očarí nie len chuťou ale aj vzhľadom. Plniť ho môžeme rôznymi plnkami. Tento náš je plnený punčovou.

Potrebujete:

Cesto:

  • 5 ks vajcia
  • 250 g kr. cukru
  • 100 ml oleja
  • 250 g polohrubá múka
  • 6 g prášok do pečiva
  • 1 PL kakao

Krém:

  • 200 g masla
  • 150 g práškový cukor
  • 350 ml mlieka
  • 1 bal.punčový puding

Poleva:

  • 150 g čokolády
  • 50 ml oleja

Postup :

  1. Pripravíme si 2 formy srnčieho chrbta, rúru predhrejte na 200 stupňov a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme hustú lesklú penu. Potom pridáme jeden žĺtok po druhom, olej a krátko šľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu.
  3. Do jednej časti pridáme 125 g múky, 3 g prášku do pečiva a kakao a do druhej časti pridáme 125 g múky a 3 g prášku do pečiva. Premiešame a cesta navrstvíme do foriem. Formu nezabudnite vymazať tukom a vysypať múkou.
  4. Pečieme cca 20-25 minút. Upečené necháme úplne vychladnúť a nakrájame ich na cca 2 cm hrubé plátky.
  5. Klasickým spôsobom uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
  6. Striedavo zlepujeme svetlé a tmavé cesto krémom a vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť a krájame šikmé plátky, aby sme dostali pekný rez.
Podeľte sa o tento recept aj so svojími priateľmi. Za každé zdielanie, like alebo komentár krásne ďakujeme ❤.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*