Je to populárny dezert, ktorý očarí nie len chuťou ale aj vzhľadom. Plniť ho môžeme rôznymi plnkami. Tento náš je plnený punčovou.
Potrebujete:
Cesto:
- 5 ks vajcia
- 250 g kr. cukru
- 100 ml oleja
- 250 g polohrubá múka
- 6 g prášok do pečiva
- 1 PL kakao
Krém:
- 200 g masla
- 150 g práškový cukor
- 350 ml mlieka
- 1 bal.punčový puding
Poleva:
- 150 g čokolády
- 50 ml oleja
Postup :
- Pripravíme si 2 formy srnčieho chrbta, rúru predhrejte na 200 stupňov a môžeme sa pustiť do prípravy.
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme hustú lesklú penu. Potom pridáme jeden žĺtok po druhom, olej a krátko šľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu.
- Do jednej časti pridáme 125 g múky, 3 g prášku do pečiva a kakao a do druhej časti pridáme 125 g múky a 3 g prášku do pečiva. Premiešame a cesta navrstvíme do foriem. Formu nezabudnite vymazať tukom a vysypať múkou.
- Pečieme cca 20-25 minút. Upečené necháme úplne vychladnúť a nakrájame ich na cca 2 cm hrubé plátky.
- Klasickým spôsobom uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
- Striedavo zlepujeme svetlé a tmavé cesto krémom a vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť a krájame šikmé plátky, aby sme dostali pekný rez.
Leave a Reply