Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Hmota by mala zdvojnásobiť svoj objem. Postupne pridávame rozpustené maslo, mlieko a vanilkovú aróma. Za stáleho šľahania do zmesi vmiešame aj múku. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a postupne ho ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Cesto má tekutú konzistenciu. Teraz už ho stačí len vyliať na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali múkou.
Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 40 minút.
Zákusok je pripravený, keď je na vrchu zlatistý (môžu sa objaviť aj praskliny).
Nebojte sa, ak sa vám stredná časť zdá tekutá, zákusok počas chladnutia zhustne a bude presne taký, ako má byť.
Keď zákusok vychladne, vložíme do chladničky a podávame dobre vychladený.
Dobrú chuť!
Leave a Reply