Recept na chytrý koláč: Do trúby dajte JEDNO CESTO a vyberiete dezert s 3 VRSTVAMI!

Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Hmota by mala zdvojnásobiť svoj objem. Postupne pridávame rozpustené maslo, mlieko a vanilkovú aróma. Za stáleho šľahania do zmesi vmiešame aj múku. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a postupne ho ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Cesto má tekutú konzistenciu. Teraz už ho stačí len vyliať na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali múkou.

Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Zákusok je pripravený, keď je na vrchu zlatistý (môžu sa objaviť aj praskliny).

Nebojte sa, ak sa vám stredná časť zdá tekutá, zákusok počas chladnutia zhustne a bude presne taký, ako má byť.

Keď zákusok vychladne, vložíme do chladničky a podávame dobre vychladený.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*