Recept na DOMÁCI KNEDLÍK zo staršieho pečiva! Chutí výnimočne a na stole je raz dva!

Domáca knedľa patrí k veľmi obľúbeným prílohám a má svoje miesto v mnohých chutných pokrmoch všedných i slávnostných.

Prečo si však nepripraviť rýchly knedlík len tak, napríklad aj do zásoby?

Navyše ide o skvelý tip, ako zužitkovať staršie pečivo. Knedlík chutí výborne a na stole je raz dva. Knedle môžete zužitkovať hneď, alebo zamraziť na neskôr.

Čo budeme potrebovať:

500 g staršieho pečiva nakrájaného na malé kocky
2 vajcia
3 ks cibule
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
5 plátkov slaniny nakrájanej nadrobno
Soľ a korenie podľa chuti
Mlieko na zaliatie pečiva
Štipku muškátového orieška
olej

Postup:

Pečivo polejeme trochou mlieka – stačí skutočne len trochu mlieka, podľa potreby budeme mlieko pridávať neskôr.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dozlatista. Pridáme kúsky slaniny a všetko spolu chvíľu opekáme na miernej teplote. Túto zmes zmiešame s nakrájaným pečivom.
Pridáme petržlenovú vňať, rozmiešané vajíčka, dochutíme soľou, korením a vymiešame lepivú hmotu (podľa potreby pridávame mlieko, ak sa nám zmes zdá príliš suchá). Necháme odpočívať 15 minút.
Na varenie môžeme použiť potravinársku fóliu, plátno, alebo trebárs aj vrecúška na tlačenku. Jednoducho do nich navrstvíme hmotu, pevne uviažeme na oboch koncoch a varíme vo vriacej vode približne 25 minút.
Knedle získajú skvelú chuť, keď ich varíte v plátne alebo utierke v polievke (ja ich varím v nedeľu v klasickom vývaru a knedle sú skutočne vynikajúce).

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*