Život bez dezertov by bol nudný a neznesiteľný. Zlepšia našu náladu, potešia chuťové bunky, vyčaria úsmev na tvári a okrem toho, vytváranie netypických dezertov ohromí aj našu estetickú dušu…
Dnes vám ponúkame recept na tvarohovo-čokoládový dezert, ktorý nielen, že chutí úžasne a vyzerá ako majstrovské dielo, nemusíte ani pri jeho príprave tráviť hodiny. Vaši hostia si hneď vyžiadajú recept!
Budeme potrebovať:
Cesto
- 50 ml mlieka
- 2 lyžice kakaa
- 150 g masla
- 180 g múky
- 3 vajcia
- 1 lyžičku prášku do pečiva
Náplň
- 4 vajíčka
- 120 g práškového cukru
- 700 g tvarohu
- 200 g smotany
- 125 g masla
- 2 PL múky
- 1 PL vanilkového extraktu
Poleva
- 100 g čokolády
- 50 g masla
Pokojne môžete smotanu nahradiť jogurtom a vanilkový extrakt vanilkovým cukrom. Tvaroh je možné zameniť za ricottu alebo mascarpone, potom však zredukujte množstvo smotany.
Pokračovanie receptu na druhej stránke >
1 2
Leave a Reply