Tento bielkový krém je vynikajúci a oproti iným krémom nie je tak kalorický, pretože v sebe neobsahuje maslo, mlieko, čokoládu a podobné ingrediencie…
Má krásnu snehobielu lesklú farbu, je hustý a nadýchaný zároveň. Pri správnej príprave si udrží svoj tvar a je ideálny pre pokrytie, ozdobenie každej torty, plnenie košíčkov, zákuskov či iného pečiva. Tiež ho môžete použiť ako samotný dezert do ovocných pohárov.
Malá chybička pri jeho príprave však môže zapríčiniť problémy. Dokonca aj profesionálne cukrári občas zlyhajú. Ak si ho budete chystať na dôležitú príležitosť, určite by ste si ho mali prvýkrát vyskúšať ešte pred tým.
Čo budete potrebovať:
- štipku kyseliny citrónovej
- 70ml vody
- 250g kryštálového cukru
- 3 vaječné bielky
Postup:
- Opatrne oddeľte bielky od žĺtkov, vyhnite sa aj tým najmenším čiastočkám žĺtka v bielku.
Pokračovanie receptu nižšie na druhej strane >
1 2
Leave a Reply