- V hrnci si zalejte cukor vodou na vytvorenie sirupu.
- Na vysokom plameni miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď začne zmes vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup sa musí aj naďalej variť.
- Sirup z 250g cukru sa varí približne 10 minút (na najmenšom plameni). Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky, skúste, či už je hotový – kvapnite si kvapôčku do pripravenej studenej vody. Keď sa sirup nerozlieva a dajú sa z neho urobiť mäkké guličky, je hotový.
- Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.
- Súčasne počas varenia sirupu si vyšľahajte bielka do hustej peny, aby nepadala zo šľahačov či po preklopení misky.
- Počas šľahania bielkov do nich pomaly pridávajte teplý, čerstvo odstránený sirup z plameňa. Nalievajte ho tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite premiešal s bielkami.
- Keď je všetok sirup vyliaty, je potrebné, aby sa miska začala chladiť. V zime ju môžete postaviť k pootvorenému oknu; v lete na ňu použite ventilátor s tým, že bude nasmerovaný na krém.
Poznámka: krém nechajte šľahať aj počas chladenia, potrvá to asi 15-20 minút až do úplného vychladnutia.
To, či je už hotový zistíte tak, že vám po preklopení zo lyžice nespadne na zem a zo šľahačov ho tak ľahko neoklepete.
1 2
Leave a Reply