Recept na najlepší BIELKOVÝ KRÉM: Tá chuť vás zaručene dostane!

  1. V hrnci si zalejte cukor vodou na vytvorenie sirupu.
  2. Na vysokom plameni miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď začne zmes vrieť, znížte plameň takmer na minimum, ale sirup sa musí aj naďalej variť.
  3. Sirup z 250g cukru sa varí približne 10 minút (na najmenšom plameni). Keď sa v sirupe začnú tvoriť malé bublinky, skúste, či už je hotový – kvapnite si kvapôčku do pripravenej studenej vody. Keď sa sirup nerozlieva a dajú sa z neho urobiť mäkké guličky, je hotový.
  4. Teraz pridajte do sirupu kryštáliky kyseliny citrónovej a dobre premiešajte.
  5. Súčasne počas varenia sirupu si vyšľahajte bielka do hustej peny, aby nepadala zo šľahačov či po preklopení misky.
  6. Počas šľahania bielkov do nich pomaly pridávajte teplý, čerstvo odstránený sirup z plameňa. Nalievajte ho tenkým prúdom a snažte sa dostať čo najbližšie k okraju, aby sa okamžite premiešal s bielkami.
  7. Keď je všetok sirup vyliaty, je potrebné, aby sa miska začala chladiť. V zime ju môžete postaviť k pootvorenému oknu; v lete na ňu použite ventilátor s tým, že bude nasmerovaný na krém.

Poznámka: krém nechajte šľahať aj počas chladenia, potrvá to asi 15-20 minút až do úplného vychladnutia.

To, či je už hotový zistíte tak, že vám po preklopení zo lyžice nespadne na zem a zo šľahačov ho tak ľahko neoklepete.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*