Recept na tento pokrm si moja babička doniesla z Maďarska: Kurací paprikáš vám rozvonia celý dom!

Postup:

Cibuľu si nakrájame na kocky, vložte do hrnca a opražíme ju na masle dozlatista.
Pridajte mletú papriku a za stáleho miešania ju prepojte s maslom.
Prsia si narežte na hrubšie kúsky a poukladáme ich na cibuľový základ. Osoľte, okoreňte a nechajte povariť 5-7 minút. U paprikáša môžete použiť akúkoľvek časť kurčaťa, po oddelení od kože a prebytočného tuku.


Paradajky nechajte spariť, odstráňte šupku a spolu s paprikou ich nakrájajte na veľké kocky.
Zeleninu vložte do hrnca, zamiešajte a zalejte vývarom. Keď všetko príde do varu, prikryte hrniec a znížte plameň na minimum. Nechajte podusiť približne 50 minút.
Pridajte kyslú smotanu zmiešanú s múkou.
Dôkladne premiešajte, nezakrývajte a varte ďalších 7-10 minút. Hotovo!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*