Recept na žobrácke knedle: Rýchle, BEZ VAJEC a MÚKY, hotové už za 10 minút!

Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky na obed. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som mala v pláne urobiť tieto knedličky k večeru.

Sú naozaj skvelé. Rýchle, bez vajec a múky – moja babička im hovorievala žobrácke knedle.

Podľa mňa sú výborné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Máte ich urobené skôr ako mrazený polotovar.

Čo budeme potrebovať:

  • uvarené zemiaky
  • škrob – zemiakový (ja si kupujem v Poľsku tam majú vo väčších baleniach)
  • soľ len do vody – nie do cesta

* Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250 g škrobu.

Postup:

Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. Keď je potreba dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne.

Z cesta tvoríme okrúhle knedličky veľkosti menšej ako tenisová loptička a hneď ich dáme do vriacej osolenej vody.

Varíme 2 – 3 minúty, nie je potreba dlhšie, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. Vyberieme z vody a hneď podávame.

Pokračovanie článku >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*