Recept na ŽOBRÁCKE LANGOŠE – chutné a veľmi rýchle langoše za pár centov!

Aj vy milujete langoše? Zo stánku sú tie najlepšie! Na vrch cesnak, kečup, tatárska omáčka a ešte nastrúhaný tvrdý syr.

Každá gazdinka má na langoše iný recept, ale verte, že tento je ten najlepší a zároveň aj ten najlacnejší. Nebudete potrebovať žiadne mlieko, žiadny cukor na kvások, postačí voda, droždie, trocha soli a to je všetko. Tak pusťme sa do prípravy tých najlepších langošov.

 Na prípravu budeme potrebovať:

1 kg hladkej múky,
10 g sušeného droždia (môžete použiť aj čerstvé, cca 25 g),
štipka soli,
500 ml teplej vody,
olej na vyprážanie,
cesnak na potretie,
kečup a tatárska omáčka na ochutenie,
tvrdý nastrúhaný syr na ochutenie.

POSTUP:

1.
Múku preosejeme do veľkej misky, do stredu urobíme dierku, nasypeme sušené droždie alebo rozmrvíme čerstvé, pridáme soľ a pomaly prilievame teplú vodu. Mixérom s hnetiacimi hákmi vypracujeme hladké cesto. Cesto je správne vymiesené vtedy, keď sa nelepí na steny misky.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*