Pridáme múku s práškom do pečiva a už len jemne vmiešame do zmesi.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a trochu papier poolejovali. Piškótu pečieme na 150 – 180 st. asi 20 minút.
Plát potrieme džemom a ukladáme piškóty, ktoré namáčame vo vode s rumom.
Priravíme si plnku: Maslo si vyšľaháme a pridávame salko a nakoniec pridáme tvaroh. Pozor, všetky ingrediencie musia byť dlhšie odstaté v izbovej teplote, rovnaká teplota surovín je dôležitá, aby sa nám plnka nezrazila.
Plnku vylejeme na cesto. Plnka je redšia, svieža, ak chceme klasický maslový krém, pridáme ešte 150 gr. masla.
Poleva: Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu na varenie, pridáme asi 2 lyžice oleja a lyžičku masla.
Polevu vylejeme na koláč a ešte za tepla robíme vidličkou vzory podľa fantázie.
Dobrú chuť!
Leave a Reply