Postup prípravy:
Veľmi osviežujúci krémeš vhodný na tieto horúce dni. Ja som použila malý plech, takže na veľký treba suroviny prispôsobiť. Najprv upečieme lístkové cesto, ja som použila polovicu z jedného balenia.
Na prípravu prvej náplne uvaríme v mlieku 2 vanilkové pudingové prášky a 4 lyžice cukru, prípadne podľa chuti osladíme. Po uvarení necháme trochu odstáť a ešte do horúceho vmiešame jogurt. Nalejeme na upečené cesto a hneď môžeme ukladať piškóty.
Necháme vychladnúť. Na druhú plnku vymiešame jogurt a cukrom podľa chuti, vyšľaháme šľahačku do tuha. Želatínový stužovač za studena pripravíme podľa návodu, ja používam Dr.Oetker, ešte nikdy ma nesklamal. Do vyšľahanej smotany vmiešame jogurt a stužovač, pracujeme rýchlo, pretože tuhne. Ozdobíme podľa fantázie, strúhanou čokoládou, grankom …. Ja som dala čokoládovou ryžu, necháme stuhnúť a papáme 🙂
Leave a Reply