Babičkin HRNČEKOVÝ koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku!

Ingredience:
  • 5 ks vajec
  • kryštálový cukor – 1,5 hrnčeka
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • škorica mletá – 1 lžička
  • sóda jedlá – 1 lžička
  • čokoláda horká – 100 g
  • 5 ks Jabĺk
  • vlašské orechy – 1/2 hrnčeka
  • olej – 1 hrnček

  1. Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.
  3. Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame. Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.
  4. Vyšší plech (25×38 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme. Pečieme pri 200°C asi 35 min.
DOBRÚ CHUŤ!

 

 

zdroj: zenysro.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*