Je to síce trochu prácnejší recept ako býva recept na jednoduché bábovky, ale určite stojí za vyskúšanie. Vo vnútri sa skrýva vanilkové prekvapenie. Kto má rád kokos, ten si určite pochutná.
Cesto:
– 3 bielka,
– 3 lyžice kr. cukru,
– 1 lyžička vanilkového cukru,
– 200 g hladkej múky,
– 1 lyžička prášku do pečiva,
– 80 g bielej čokolády,
– 80 g masla,
– 150 ml mlieka,
– 50 g kokosu,
– 2 lyžice kyslej smotany.
Vanilkový krém:
– 4 lyžice kr. cukru,
– 80 + 30 ml mlieka,
– 2 lyžice smotanového pudingu,
– 3 žĺtka,
– 2 lyžice sušeného mlieka,
– 2 lyžičky vanilkového cukru,
– 1 lyžica kyslej smotany.
Glazúra:
– 100 g bielej čokolády,
– 3 lyžice oleja.
POSTUP:
1.
Najskôr si prirpavíme vanilkový krém. 80 ml mlieka osladíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň. 30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prelejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka navrchu.
Leave a Reply