2.
Rúru vyhrejeme na 180 st. a pripravíme si bábovkovú formu o priemere 18 cm. Poriadne ju vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou.
3.
Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu.
4.
1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalších 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme a bábovku necháme pri otvorených dvierkach v rúre odležať 5 minút. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až potom ju z formy vyberieme a vrch polejeme rozpustenou bielou čokoládou, do ktorej sme pridali 3 lyžice oleja a posypeme kokosom.
Zdroj: Coolinarika
Leave a Reply