Síce nie som fanúšik mletého mäsa, ale tento recept je skrátka famózny. Zapečené cestoviny Bolognese!

Postup

Najprv si dajte variť vodu v hrnci. Uistite sa, že je osolená a potom dajte obvyklým spôsobom variť cestoviny.

Akonáhle budú cestoviny hotové, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Potom očistite jednu cibuľu a spoločne so zvyškom zeleniny nadrobno nakrájajte, prípadne rozmixujte. Potom osoľte a okoreňte podľa chuti.

Na panvici si následne rozohrejte slnečnicový olej a zeleninovú zmes zľahka orestujte.

Teraz prichádza na rad omáčka na cestoviny, ktorú vytvoríte zmiešaním majonézy, mlieka a paradajkového pretlaku.

Potom si vymažte pekáč na ktorého dno naskladajte nakrájanú cibuľu, potom mleté ​​mäso, na to zeleninovú zmes, nastrúhaný tvrdý syr a uvarené cestoviny. Na záver všetko zalejte pripravenou omáčkou a posypte zvyškom syra.

Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C necelú hodinu (cca 50 min.).

Dobrú chuť prajeme!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*