Postup:
Do 100 ml vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme práškový cukor. Rozmiešame a potom počkáme, než vyjde kvások.
V miske zmiešame múku s ostatnými prísadami a pridáme aj kvások. Vypracujeme stredne tuhé cesto – ak je príliš hutné, pridáme viac mlieka, ak naopak príliš tekuté, pridáme múku.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme jednotlivé kolieska a necháme ešte 10 minút kysnúť.
Tvaroh rozmiešame s vaječnými žĺtkami, hrozienkami a cukrom. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lyžičky náplne a prikryjeme druhým kruhom.
Okraje zatlačíme prstami alebo vidličkou. Šišky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený tukom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov.
Pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte 20 minút.
Po upečení potrieme maslom a posypeme cukrom.
Leave a Reply