Skvelý recept na plnené domáce šišky BEZ VYPRÁŽANIA. Cesto je nadýchané ako bavlnka a chutia fantasticky aj na druhý deň!

Postup:

Do 100 ml vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme práškový cukor. Rozmiešame a potom počkáme, než vyjde kvások.

V miske zmiešame múku s ostatnými prísadami a pridáme aj kvások. Vypracujeme stredne tuhé cesto – ak je príliš hutné, pridáme viac mlieka, ak naopak príliš tekuté, pridáme múku.

Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme jednotlivé kolieska a necháme ešte 10 minút kysnúť.

Tvaroh rozmiešame s vaječnými žĺtkami, hrozienkami a cukrom. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lyžičky náplne a prikryjeme druhým kruhom.

Okraje zatlačíme prstami alebo vidličkou. Šišky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený tukom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov.

Pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte 20 minút.

Po upečení potrieme maslom a posypeme cukrom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*