Šmakuláda rezy podľa modernej babičky: Mám už po 40tke, ale toto je najlepší nepečený dezert aký som jedla!

Tento dezert si pamätám z detstva ako „Šmakuláda rezy“. Keď sme boli deti, robila nám ho stará vždy cez prázdniny a aj po toľkých rokoch nám stále chutí. Zamiluje si ho každý, kto ochutná. Najviac si na tejto maškrty vždy pochutnávajú vnúčikovia!

Potrebujeme:

260 g maslových sušienok

1 l mlieka

2 vajcia

2 pudingové práškové Zlatý klas

3 lyžice hl. múky

1 vanilkový cukor

7 lyžičky cukru (prípadne podľa chuti)

2 bal. smotany na šľahanie + stužovač

Postup:

Na plech uložíme vrstvu sušienok. V 700 ml mlieka rozmiešame vanilkový cukor a 5 lyžíc cukru, dáme na plameň a pomaly zahrievame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame 2 žĺtky, pudingové prášky a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania na miernom plameni uvaríme hustý puding.

2 bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru až do tuhého snehu a následne jemne primiešame do horúcej zmesi. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienky. Keď krém vychladne, navrstvíme na vrch šľahačku (vyšľaháme smotanu so stužovačom) a prikryjeme sušienkami. Podávame vychladené.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: prirodajelek.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*